a

Het succesverhaal van

Bouwmaat

Bedrijf
Bouwmaat

Branche
Groothandel

Locatie
Heel Nederland

Grootte
>200 medewerkers

Wat hebben we gedaan
Warehouse systeem implementatie

De resultaten
Directe toegang tot leveranciers en fabrikanten.

Succesverhalen

Het succesverhaal van

Bouwmaat

Bedrijf
Bouwmaat

Branche
Groothandel

Locatie
Heel Nederland

Grootte
>200 medewerkers

Wat hebben we gedaan
Warehouse systeem implementatie

De resultaten
Directe toegang tot leveranciers en fabrikanten.

Meer = minder

Alles voor de slimme bouwer

Met een allesonderééndak formule voor bouwmaterialen en 46 vestigingen door heel Nederland richt Bouwmaat zich op de zelfstandige professional die werkt aan zeer uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om sanitair, elektra of een complete renovatie, met een assortiment van meer dan 13.500 artikelen zorgt Bouwmaat ervoor dat haar klanten maar een adres hoeven te bezoeken voordat ze aan hun werk kunnen beginnen. Daarnaast onderscheidt Bouwmaat zich met een selectie van slimme services die zijn afgestemd op de behoeften van de professionele klant. In eerste instantie gaat dat om zaken als machinelease en verzekeringen, maar sinds kort ook (in een  groeiend aantal vestigingen) de mogelijkheid om te vergaderen en werk voor te bereiden in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.  

“Bouwmaat is er echt voor de generalist. Dat wil zeggen, de zelfstandige professional die de ene dag een badkamer plaats en op de andere moeiteloos omschakelt om ergens de elektra aan te leggen. Voor deze groep is het van groot belang dat ze – waar de klus ook om vraagt – werken met kwalitatief goed materiaal dat op voorraad is. Klussen komen vaak last-minute binnen, dan wil je niet zes adressen bezoeken voordat je aan de slag kunt. Kleinere klanten zijn natuurlijk ook welkom. Maar we zijn er op de eerste plaats voor de professionals. Het is belangrijk dat onze producten en onze dienstverlening goed aansluiten op deze groep.”  

Samenwerking
met Bright Blocks

In 2017 besloot Bouwmaat om een eigen distributiecentrum op te zetten. Directe toegang tot leveranciers en fabrikanten resulteert namelijk niet alleen in betere marges, het zorgt ook voor meer grip op de hele supply chain (en daarmee meer betrouwbaarheid). Grote voordelen die ook aan de klant ten goede komen. Echter, voordat deze voordelen gerealiseerd konden worden, was het nodig om een ERP systeem in gebruik te nemen dat in staat zou zijn om een enorme hoeveelheid transacties te koppelen aan een (sterk geautomatiseerde) logistieke en financiële administratie. Voor de implementatie van dat systeem is de expertise van BrightBlocks ingeschakeld. 

{

Wat ons enorm aanspreekt aan BrightBlocks is de culturele match met ons bedrijf. We hebben dezelfde ‘getting things done’ mentaliteit en hechten waarde aan een open manier van communiceren. Dat maakt de samenwerking heel natuurlijk.

Jeroen de Haan

Operationeel directeur
Bouwmaat Nederland

Jouw partner op weg naar digitalisering en groei

Waarom we zo succesvol zijn, kunnen we je natuurlijk zelf vertellen. Maar liever laten we dat aan anderen over.

Bouwmaat

Met een allesonderééndak formule voor bouwmaterialen heeft Bouwmaat alles voor de slimme bouwer.

Global C

Op eenzame hoogte met GLobal-C. Dé go-to partner voor deskundig advies op het gebied van inflight products.  

Meer succesverhalen?

Wij blijven sterke succesverhalen vastleggen.