a

Logistiek

Distributie

Functieoverzicht voor
Distributie

  • NOrderverwerking en picking
  • NVerzendoptimalisatie
  • NGeavanceerde distributienetwerken
  • NAutomatische notificaties
  • NIntegratie met verkoop en voorraad
  • NKlanttevredenheid

Blokken

Logistiek

Distributie

Optimaliseer distributieprocessen

Distributie biedt bedrijven een geïntegreerde oplossing om distributieprocessen te stroomlijnen en optimaliseren. Deze module fungeert als een centrale hub waarmee bedrijven hun distributienetwerk kunnen beheren, orders efficiënt kunnen verwerken en klanttevredenheid kunnen vergroten. 

Door geavanceerde functies voor orderverwerking, verzendoptimalisatie en integratie met andere bedrijfsprocessen mogelijk te maken, stelt deze module bedrijven in staat om een efficiënte distributieketen te handhaven en te voldoen aan de snel veranderende eisen van de markt.

Belangrijkste functionaliteiten

Automatische notificaties
K
(

Bedrijven kunnen automatische notificaties instellen voor klanten met betrekking tot orderstatussen, verzendingen en verwachte levertijden. Dit verbetert de klantcommunicatie en -tevredenheid.

Integratie met verkoop en voorraad
K
(

Distributie integreert naadloos met verkoopprocessen en voorraadbeheer binnen Microsoft Business Central. Hierdoor ontstaat een geïntegreerde end-to-end oplossing voor distributie.

Documentatie en rapportage
K
(

Bedrijven kunnen eenvoudig vrachtbrieven, pakbonnen en facturen genereren. Uitgebreide rapportage- en analysetools stellen bedrijven in staat om distributieprestaties te evalueren en te verbeteren.

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf

Distributie is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het optimaliseren van hun distributieprocessen, ongeacht de complexiteit van hun supply chain. Van orderverwerking tot levering en retourbeheer, biedt deze module een allesomvattende oplossing.

N

Orderverwerking en picking

Distributie ondersteunt het volledige proces van orderontvangst, orderverwerking en het samenstellen van orderpicks. Dit verbetert de nauwkeurigheid en snelheid van orderverwerking.

N

Verzendoptimalisatie

Bedrijven kunnen distributieroutes optimaliseren, vrachtplanning verbeteren en real-time tracking van leveringen mogelijk maken. Dit draagt bij aan een efficiënte en kosteneffectieve verzending.

N

Retourbeheer

Distributie faciliteert het beheer van retourzendingen door het registreren van retourredenen, het verwerken van retouren en het bijwerken van voorraadniveaus. Dit verbetert de klantenservice en terugwinningsprocessen.

N

Geavanceerde distributienetwerken

De module ondersteunt bedrijven met complexe distributienetwerken, waaronder meerdere magazijnen, distributiecentra en externe locaties. Hierdoor kunnen ze flexibel inspelen op de dynamiek van de markt.

N

Klanttevredenheid

Door distributieprocessen te optimaliseren, kunnen bedrijven snellere leveringen, nauwkeurige orderafhandeling en betere communicatie realiseren. Dit leidt tot een verbeterde klanttevredenheid en loyaliteit.

Deze bedrijven gingen
je voor met deze oplossing

Ontdek alle blokken van Logistiek

Logistiek

Voorraad

Logistiek

Logistiek

Bekijk ook de blokken van

HRM

Toe aan een nieuwe, servicegerichte
kijk op automatisering?

Rick vertelt je graag meer